Бившият световен шампион по бокс Сергей Ковальов се забърка в нов скандал, който може да се отрази изключително тежко на бъдещето му като свободен гражданин. Според американските медии, в понеделник 36-годишният руснак е арестуван за шофиране в пияно състояние.

Ковальов е спрян за проверка от полицейски патрул в 2:00 часа през нощта. След проверка е бил задържан, тъй като видимо не е бил в трезво състояние. Окаран е в близкия участък, където в 7:35 часа сутринта е освободен под гаранция.

Сергей Ковальов, който има репутацията на човек, прекаляващ с употребата на алкохол, в момента е подсъдим по дело за нападение. То е заведено от американката Джейми Фронц. Тя претендира, че боксьорът не е плащал вноските по извънсъдебно споразумение. През 2018 г. блондинката подава сигнал срещу руснака, който я е пребил, след като отказала да прави секс с него.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По делото за нападение Ковальов може да получи 4 години затвор, но с новото нарушение на законите ситуацията му се усложнява. Освен това срещу него има сигнал от миналата година, когато пътничката в самолет се оплакала за опит за сексуално насилие от срана на боксьора, който тогава също бил под влиянието на алкохол.

Сергей Ковальов за последно беше на ринга преди три месеца. През октомври той беше нокаутиран от Канело Алварес в 11-ия рунд и загуби световната си титла във версия WBO в леката-тежка категория.