Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова посрещна българските спортисти и треньори, участвали на третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. На влизане в залата на летище "София" в неделя малко преди полунощ, младите ни таланти бяха посрещнати с мощни викове "Българи юнаци". Стефка Костадинова прегърна и разцелува всеки от състезателите ни и връчи цветя на всички дами в състава ни. Националите бяха поздравени на летището и от заместник-министъра на спорта доц. д-р Стоян Андонов.

"Много съм горда с всички вас. Това е най-успешната олимпиада за България от всичките три до момента при младежите. Обичам ви. От каквото имате нужда аз съм насреща. Горе главата. Вие сте големи шампиони и големи хора. Обичам ви", обърна се към младите таланти развълнуваната Стефка Костадинова. 

След това всички си направиха обща снимка, а председателят на БОК продължи да разговаря със състезателите и техните треньори. На летището да посрещнат младите герои дойдоха и олимпийските шампиони Мария Гроздева (спортна стрелба), Петър Лесов (бокс) и Армен Назарян (борба), както и много роднини и представители на българските медии.

В Буенос Айрес България записа най-успешната си младежка олимпиада. Младите ни таланти спечелиха 10 медала от които 5 бяха златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. 

Бронзовите ни отличия са две - на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата. Спортовете ни със злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.

Кадри "Спортал":