В японския град Мураяма бяха пуснати в продажба специални пощенски марки в чест на българския национален отбор по художествена гимнастика, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

Град Мураяма е домакин на подготвителните лагери на българския тим в Япония. Както е известно, президентът на БФХГ - Илиана Раева и Кацухико Ягучи, шеф на отдел "образование за цял живот", както и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма подписаха четиригодишен договор между БФХГ и град Мураяма за подготовката на националните отбори до провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020.

Жестът към българките е още едно доказателство за почитта и уважението, на което националният отбор се радва в град Мураяма, а и в цяла Япония.

„Уважаема г-жо Раева, първо бих желал да Ви благодаря за ползотворното съдействие и за подкрепата, която оказвате за доброто сътрудничество между град Мураяма и БФХГ. За да почетем добрите взаимоотношения между БФХГ и нашия град, както и за да промотираме дейностите на града, ние направихме дизайн на пощенски марки с изображения на България и на български гимнастички. За дизайна на марките използвахме снимки, които са заснети от фотографите Анна Недкова и Димитра Лефтерова. Марките са в ограничени количества и могат да бъдат закупени в Мураяма и Токио. Още в първия ден, когато бяха пуснати в продажба за марките имаше огромен интерес. Надявам се, че и Вие ще ги харесате. С удоволствие очаквам да продължим работата си с БФХГ и тази година и се моля за успешна 2020 година за "златните момичета", се казва в писмото на Кацухико Ягучи, получено днес в БФХГ.