Мими Христова донесе трети златен медал за България от европейското първенство по борба в италианската столица Рим и за първи път стана шампионка на Стария континент. На финала в категория до 65 килограма тя победи с 6:3 точки друга българка Елис Манолова, състезаваща се за Азербайджан. В края на срещата Христова можеше дори да тушира опонентката си.

Първата част приключи при резултат 2:1. Елис поведе в резултата с точка за пасивност, присъдена в нейна полза, но Христова обърна развоя, като мина зад опонентката си и спечели две точки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През втората част двете си разменяха надмощие, а в един момент нещата изглеждаха така, като че Манолова ще опита да тушира Христова, която обаче контраатакува и затисна Елис, повеждайки с 6:3. В края Христова дори имаше възможност за победа с туш, но времето свърши.

Така Мими Христова спечели втора титла при жените и общо трета за България на Европейското първенство след тези на Едмонд Азарян и Миглена Селишка. Христова е европейска шампионка за девойки от 2012 година, а при жените има 5 медала от континентални първенства, но за първи път спечели златен.

Женският ни национален отбор се прибира утре, 15 февруари, с полет от Рим в 12,45 часа.