Ужасяваща драма се е разиграла в Хърватия преди мача-реванш за Лига Европа Осиек-ЦСКА. 35-годишният щангист Томи Маккормак е починал в Сплит, където пристигнал, за да изкара медения си месец заедно със своята любима. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Трагедията е станала преди около седмица. Спортистът се разхождал с жена си, когато внезапно му прилошало и се свлякъл на земята. На място веднага пристигнала линейка, но въпреки усилията на лекарите, ирландецът починал от сърдечен удар в болницата. 

Съпругата му Карън Гутри написа сърцераздирателен статус във Фейсбук, където изплака мъката си:

"Малко е да се каже, че съм в шок. Той беше моята сродна душа. Най-добрият ми приятел. Моят съпруг. Не ми достигат думи, с които да опиша любовта си към него, знам, че и неговата беше също толкова голяма. Животът ми просто се разпадна за един миг. Сега съм сама в Хърватия, но усещам любовта на всички вас, на всеки, който го е обичал. Благодаря на всички за утехата, достатъчно ми е да знам, че мислите за мен", пише вдовицата. 

Карън и Томи се ожениха през май 2018 г., но решиха да изчакат до тази година, за да отидат на меден месец.

Тъй като транспортните разходи са много високи, Карън Гутри е започнала дарителска кампания за да може да върне тялото на любимия си обратно в Ирландия. През GoFundMe от  65 000 евро вече са събрани общо 63 025 евро.