Страшна трагедия се е разиграла на езерото Сент-Жан в канадската провинция Квебек. Група от осем френски туристи и местният им водач са пропаднали във водите на замръзналия водоем на 22 януари вечерта.

Трима са успели да се спасят и са настанени в болница. Водачът е починал няколко часа по-късно, а останалите петима за момента се считат за изчезнали. Спасителните екипи продължават търсенето, но почти няма надежда да бъдат открити живи. На дъното на езерото са открити шест сноумобила.

Един от изчезналите французи е 58-годишният Жил Клод, който е баща на тримата биалонисти от Световната купа Фабиен, Емилиен и Флоран Клод. Останалите пропаднали в ледените води са Ян Тиери (24 г.), Жан-Рене Дюмолен (24), Арно Антоан (25) и Жулиен Беноа (34).

В издирването са включени десетки полицаи и два хеликоптера, които пристигнаха от най-близкия град Сент-Анри-де-Тайон, който е на 225 км северно от Квебек Сити.

С напредването на времето все повече намалят шансовете петимата да бъдат намерени. Единствената надежда на спасителните екипи е свързана с това някой да се е добрал до остров в езерото, но да няма възможност да се се свърже с властите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Невероятното е, че вчера Фабиен Клод завърши на трето място в индивидуалния старт на 20 км в Поклюка (Словения). Това беше първи подиум в Световната купа през кариерата му. По време на награждаването той се разплака.

Веднага след това Фабиен и брат му Флоран, който се състезава за Белгия, напуснаха Поклюка и няма да продължат участието си в оставащите стартове до края на седмицата.

Победата в словенския зимен център беше спечелена от норвежеца Йоханес Тингес Бьо, който премина трасето за 47:54,3 минути. Втори завърши французинът Мартен Фуркад – на 11,4 секунди. Фабиен Клод финишира 25,6 секунди след норвежеца.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев, който завърши 29-и и изоставане от 3:56,6 минути. Димитър Герджиков е 70-и. Антон Синапов се класира на 79-о място, а Красимир Анев не завърши състезанието.