Атлетите на Академик-София Веселин Живков и Мила Димитрова се представиха отлично на турнир в зала в Берлин, който се проведе през уикенда.

Суперталантът на леката атлетика Живков спечели бягането на 200 метра при мъжете с личен рекорд от 21.84 секунди, като подобри предишното се постижение от 21.86 секунди, постигнато преди две седмици във Виена, пишат колегите от bgathletic. С този резултат 17-годишният Веселин остава в Топ 6 на света в дисциплината 200 метра в зала за 2018-а при юношите под 18 години.

Мила Димитрова взе участие в две дисциплини при девойките до 16 години на турнира в Берлин. На 60 метра още в сериите тя успя да подобри личния си резултат с 8.05 секунди, като постигна и най-доброто време от 39-те стартирали момичета. На финала отново беше безапелационна и спечели победата с 8.11 сек. На 200 метра Мила записа резултат от 26.34 секунди, което също й осигури победата.
 
Така състезателите на Христо Стоянов завършват един изключително силен зимен сезон, в който бяха спечелени много национални титли и медали, балканска титла и медали и беше подобрен един национален рекорд.