Успехите на Александра Начева в последните две години не останаха незабелязани и тя получи признание от един от големите спортни гиганти “Адидас”. Наставникът на младежката олимпийска шампионка в тройния скок от Буенос Айрес и световна за девойки под 20 години от миналата година Стойко Цонов разкри новината в интервю за "Спортал" след завръщането на българския отбор от Европейското в Глазгоу. На първенството на Стария континент в зала Начева завърши на 17-ото място с резултат от 12.98 метра. 

"Досега не сме казвали, но подписахме 3-годишен договор с “Адидас” - фирмата е видяла нещо в нея. Договорът е с опции за увеличаване на парите - с конкретни цифри, което е много радостно. Бъдещето е пред нея и тя е обезпечена, което е радостно за всеки млад състезател”, коментира пред "Спортал" Стойко Цонов. 

"Този път не бях толкова развълнувана. Исках да покажа повече от себе си, но не се получи. Според мен, защото не успяхме да се подготвим много добре за зимния сезон. Не съм доволна от резултата, но се надявам за лятото да се подготвя и да постигна силен резултат. Истинската ни подготовка започна януари, минахме през няколко лагера. Мислех си, че съм в добра форма, но като се явих на състезание се оказа, че не е така", коментира Начева.