Бившият световен шампион по бокс за професионалисти Амир Хан стана поредният жител на Земята, който повярва в конспиративните теории, че мобилната 5G мрежа допринася за разпространението на коронавируса.

Само преди дни 33-годишният британец предостави собствения си четириетажен сватбен център за ползване на хората от Британската здравна система, които се борят с COVID-19. Той обаче публикува няколко клипа в социалните мрежи, в които твърди, че заразата е дело на човешка ръка и е създадена за контрол на популацията.

„Не мисля, че това зло идва от Китай. Това е лъжа! Повярвайте ми. Твърдят, че заразата е тръгнала от това, че някой е ял прилепи и змии и така се е заразил. Пълни глупости! Вярвате ли на тази версия? Аз не!“, обяви олимпийският вицешампион от Атина 2004.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Коронавирус това, коронавирус онова. Писна ми от това. Сигурно и на вас. Не мислите ли, че всичко има отношение с тези кули за 5G мрежата, които не спират да поставят. Тази зараза е продукт на човешка ръка. Разпространява се с една цел и то докато се тества 5G. Вероятно става дума за контрол на популацията. Да намалят населението. Още повече, че болестта е критична за възрастните хора. Вижте тези кули, които поставят, през нощта. Тогава обяснете на хората защо не е добре да излизат навън.

Боксьорът не е единствената британска знаменитост, която се е поддала на подобни конспирации. В последните дни подобни изказвания направиха певецът Лий Райън, хореографът Джейсън Гардинър и водещият Калъм Бест. Всички те съпоставят времето на появата на коронавируса и разпространението на 5G мрежата.

Тази конспиративна теория набра популярност преди месец, когато в социалните мрежи се появи видео от медицинска конференция в САЩ, където се споменава, че Африка няма да бъде засегната от вируса, тъй като континентът не е обект на интерес за поставяне на 5G мрежа. Никой обаче не успя да докаже, че записът е достоверен. Освен това няма предоставени факти, че наистина вълните на 5G мрежата вредят на хората.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!