Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Световната шампионка в тласкането на гюле Кристина Шваниц катастрофира в Германия. Инцидентът е станал в събота, когато 32-годишната атлетка е пътувала за интервю в националната телевизия ZDF.

Според информациите двукратната европейска шампионка се е ударила в ремарке, докато е карала със 140 км/ч. Катастрофата е станала на аутобан в провинция Тюрингия, а колата на Шваниц е смазана.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Говорих с нея. Била е в болница, но след прегледа са я пуснали да се прибере“, обяви треньорът на германския национален отбор по лека атлетика Свен Ланг.

Кристина Шваниц беше една от фаворитките за златния медал в тласкането на гюле на предстоящото европейско първенство в Берлин, което започва след две седмици. сега участието й е под въпрос заради получените наранявания на дясната ръка, с която тласка гюлето.

„Добре съм, както и останалите участници в катастрофата също. Имам леки наранявания. Този път моите ангели-хранители бяха с мен. Преживях голям шок“, разказа атлетката, а на профила си във "Фейсбук" публикува снимки на контузената си дясна ръка.