Треньор номер едно на България в 25-ото издание на анкетата “Треньор на България” за 2008 година стана Свилен Нейков. Съпругът и личен треньор на олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова безапелационно завоюва първото място, след като Руми грабна златния медал в Пекин това лято.

Наградата връчи лично президентът Георги Първанов.

"Много скъм развълнуван от постигнатото, благодаря на всички, които са гласували за мен. Благодаря, защото треньорите много често са в сянката на състезателите, поздравявам всички мои колеги. Гордея се, че спечелих в тази силна конкуренция. Надявам се, че в бъдеще ще заслужа това признание", каза победителят Свилен Нейков. 

На второ място остана Симеон Щерев, който е личен треньор на сребърната медалистка от Пекин това лято Станка Златева. “Искам да поздравя всички треньори, които откриват таланти като Станка и като Руди, защото тази номинация е за тях. Те са хората, които работят”, каза Симеон Щерев след като получи наградата си за второто място от Иван Абаджиев.

Националният ни селекционер по баскетбол Пини Гершон остана на трето място в анкетата “Треньор на годината”. Под негово ръководство националния ни отбор по баскетбол се класира за европейското първенство догодина в Полша. Специалистът не бе на награждаването, а статуетката от негово име взе Иван Ценов./БЛИЦ