Австралийският колоездач Крис Хамилтън е получил една от най-ужасяващите травми в спорта. Това призна самият той в съобщение, с което оповести, че заради контузията няма да участва на предстоящата Обиколка на Австралия, където преди година беше обявен за най-добър млад състезател.

„Приятели, преживят сблъсък по време на тренировка. При нея получих разкъсване на единия тестис. Болезнено е точно толкова, колкото си мислите“, написа 24-годишният Хамилтън в „Инстаграм“.

В спорт, в който счупените ключици, китки и ребра се случват най-редовно, травмата на австралиеца е изключително рядка. Крис Хамилтън призна, че няма представа колко дълго ще се възстановява.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Не знам кога отново ще седна на колелото, но мога да споделя, че операцията мина добре. Повече информация ще имам през следващата седмица. Изключително съм разочарован, че ще трябва да пропусна Обиколката на Австралия“, допълни колоездачът.

Хамилтън завърши шести в генералното класиране на Обиколката на Австралия през 2019 г. След това той финишира 34-и в Джиро д'Италия, а година по-рано беше 103-и.