Днес в Спортен комплекс „Камчия“, бяха открити първите Национални „Игри на победителите“ за деца, преборили онкологични заболявания. Над 70 деца от 7 до 16 години, с приключило лечение, се включиха в съревнования по бягане, стрелба, плуване, тенис на маса, шах и футбол.

Състезанието по плуване бе официално открито от олимпийската ни шампионка – Таня Богомилова. Сребърният медал в тази дисциплина грабна 12 – годишният Антон, който наскоро е преборил рак на костите: „Чувствам се победител, защото победих рака, победих тумора и се гордея с това!“, сподели Антон.

Организаторите на първите игри на победителите в България са Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, които са родители на деца преборили рака. Игрите са под егидата на Световните игри на победителите.

На миналогодишните Световни игри, които се провеждат ежегодно в Москва, страната ни е била представяна от 26 деца, които са завоювали 29 медала. Тази година наши деца отново ще вземат участие.

Утре в Комплекс „Камчия“ ще се проведе награждаване на победителите и тържествено закриване на игрите, на което специални гости ще са треньорът на българския национален отбор по класическа борба – Армен Назарян и автомобилният ни състезател Павел Лефтеров.