Катрин Тасева е на временното трето място, а Невяна Владинова – на 7-мо след края на първия ден от многобоя на Световната купа в Пезаро (Италия). И двете ни момичета намериха място във финалите на обръч и топка в неделя, съобщава beautyinsport.com. За първи път след двете последователни контузии Неви показа част от новите си композиции на международната сцена. Тя изигра чист обръч по метъл версията на песента „Light of the seven“ от хитовия сериал „Игра на тронове“, с колебания в рисковете и трудностите с тяло и получи 17.300, а на динамичната си топка по „You’re in the army now“ допусна грешка и бе оценена със 17.000.

Катрин Тасева пък започна страхотно с обръч и получи 18.450 с оценка за трудност 10.800, което е и най-силният резултат в панела D до момента в турнира. На топка Катя показа промените, обещани още след СК в София, но спести някои елементи и допусна доста неточности и така получи 17.450 (D:9.600).

В многобоя първа засега е Дина Аверина (37.750), следвана от Линой Ашрам (36.850), а на четвърта позиция е Екатерина Галкина от Беларус (35.750). Изненадващо, втората сестра Аверина е едва пета, след неубедително изпълнение на обръч и грешка на топка. Представителките на домакините Милена Балдасари и Александра Аджурджукулезе са съответно 11-та и 34-та, като последната получи само 10.550 за прекрасната си топка на песента „Зайди, зайди, ясно слънце“ след 3 много сериозни грешки.

Утре състезанието продължава със съчетанията с бухалки и лента.