Спортист №1 на България за 2018 година Тайбе Юсеин спечели сребърен медал в категория до 62 килограма на шампионата на планетата по борба в казахстанската столица Нур-Султан, но се радва повече на квотата си за Олимпиадата в Токио догодина. Българката загуби с 3:5 от киргизстанката Айсулу Тинибекова, но все пак е единствената ни представителка, която успя да си извоюва олимпийска квота.

"За момента има повече радост за квотата, защото конкуренцията беше силна и не се знаеше дали въобще ще стигна до нея. А и решаващата ми четвъртфинална среща беше малко напрегната. Като цяло се радвам, че взех квота. Разочарованието също го има, но до момента радостта е повече. Напрежението ми беше в повече накрая. Хем усещах победата, хем се притеснявах да не я изпусна", сподели Юсеин при пристигането си в България.

"Квотата е едно спокойствие. Сега знам, че се готвя за олимпийски игри. Имаме европейско първенство, имаме други турнири. Мисля, че няма да се допусне спад във формата. Чак за Токио не мисля. Нека да съм жива и здрава, да тренирам както досега, да си взема това, което е мое в Токио. Това, което се очакваше от мен, го направих. Почти е на 100 процента от това, което си бях пожелала. Бях си пожелала европейска титла, световна титла и квота, сребро е от световното, но и това ме удовлетворява", добави боркинята.