Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов изпратиха българския военен отбор за участие в седмите световни военни игри в Китай. 

Страната ни ще бъде представена от 22-ма състезатели в осем вида спорт (лека атлетика, бокс, борба, таекуондо, джудо, ориентиране, тенис и стрелба). Сред тях са боксовата звезда Даниел Асенов, участничката в три зимни Олимпиади Антония Григорова, таекуондистите Калоян Бинев и Владимир Далаклиев и др.

В делегацията от 36-ма души попадат още треньори, съдии, ръководители и официални лица. Надпреварата ще се проведе в Ухан, Китай, от 18 до 27 октомври 2019 г.

„България има традиции в досегашните шест издания на Световните военни игри. До момента нашите представители са спечелили 11 отличия. Уверен съм, че отново ще представите родината и българската армия достойно“, заяви пред спортистите Стоян Андонов. 

Министерството на отбраната и председателят на Националната военна спортна федерация вицеадмирал Емил Ефтимов изказаха благодарност към ММС за подпомагането на федерацията с финансови средства, необходими за организирането и провеждането на спортните събития от вътрешния и международния спортен календар. 

Кадри "Спортал":