Вицепрезидентът на WADA Линда Хелеланд не е доволна от санкцията, наложена на Русия. Тя изрази мнение, че наказанието не е достатъчно и е трябвало да бъде пълна дисквалификация. 

Припомняме, че руските спортисти получиха забрана за участие на всички големи спортни форуми в следващите четири години, като това включва олимпийските игри в Токио идното лято, както и световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Все пак има и изключения от наказанията, като например, че руснаците ще могат да приемат мачове от Евро 2020 по футбол и да участват в турнира, организиран от УЕФА. 

"Една от най-големите спортни нации в света използва измама, манипулира и заличава доказателства дори след наложени вече наказания и явни доказателства. Това е предателство спрямо всички чисти спортисти, спортисти, които са се опитвали да проповядват феърплей като основната си ценност", коментира норвежката Линда Хелеланд на срещата на WADA в Лозана в понеделник.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Фактите са налице. Свидетели сме на лъжа, която е с невиждани досега пропорции. А отричането на явната измама е тревожно. Настоявах за пълна дисквалификация, но това е максималното към настоящия момент", добави Хелеланд.