Състезателят по американски футбол Кендрик Нортън претърпя тежка катастрофа с ужасни последици. Лявата му ръка е бил ампутирана, а самият той е настанен в болница в критично състояние.

Потвърждение за инцидента с 22-годишния защитник на Маями Долфинс беше получено от неговия агент Малки Кауа.

„С голяма тъга трябва да съобщя, че Кендрик Нортън е претърпял катастрофа. Има множество наранявания и се е наложило да му ампутират лявата ръка. Семейството му моли да бъде оставено на спокойствие в този тежък момент. Всички се молим за живота на Кендрик“, обяви Кауа.

Winbet - победата е емоция! (18)

Нортън, който така и не успя да дебютира в НФЛ, беше избран в седмия кръг на драфта на НФЛ през 2018 г. от Каролина Пантърс. През декември беше трансфериран в Маями Долфинс. Преди да стане професионалист, футболистът, който е роден в Джаксънвил (Флорида), беше част от тима на Университета на Маями.

„Запознати сме със сериозната автомобилна катастрофа, който Кендрик Нортън е претърпял. Мислите и молитвите ни са с Кендриг и неговото семейство“, обявиха лаконично от Маями Долфинс.

От магистралната полиция на Флорида разкриха, че автомобилът на Нортън – Форд пикап, се е ударил в бетонната ограда на градска магистрала. Не са установени причините за инцидента. Самата кола е била разрязана от спасителните екипи, за да може да бъде извадено тялото на футболиста.