Злато, сребро и два бронзови медала спечелиха националите ни по класическа борба на престижния турнир „Дейвид Шулц” в Колорадо Спрингс (САЩ). Момчетата, водени от Армен Назарян и помощника му Милчо Радуловски, се наредиха трети в отборното класиране с актив от 19 точки.
Лидер е тимът на Казахстан с 49 точки, следван от отбора на домакините Минесота с 25 точки.

С титла триумфира световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов, който на финала в кат. до 59 кг. трябваше да се бори с Александър Костадинов. Настоящият №1 в Европа обаче се отказа от битката поради контузия.

Преди това Ангелов срази Дмитрий Ряпчински (САЩ) с 8:0, японеца Шинобу Ота с 5:3, а на полуфинала разби Райън Манго (САЩ) с 9:0 .

Костадинов пък се наложи над Тригас (САЩ) с технически туш – 14:5, а след това надви и Спенсър Манго (САЩ) с 2:1, с което взе реванш за българската загуба миналата седмица, допусната от Иво Ангелов, по време на двустранната среща между янките и Отбора на света. На полуфиналите Костадинов спечели след 9:9 срещу казаха Мирамбек Аинагулов

С бронз се окичиха бесарабският българин Константин Стас (66 кг) и Владислав Методиев (98 кг), европейски вицешампион от 2013-а.

Стас започна с две убедителни победи – срещу американеците Трашер Поршер с 9:0 и Джеси Уилямс с 8:0, но после претърпя поражение от Алмат Кебиспайев (Казахстан) с 9:12, който е дългогодишен съперник на Иво Ангелов.
После националът записа три победи в групата на загубилите – технически туш срещу Джонсон - 9:0, Йелдар Кайратов (САЩ) с 2:1 и казаха Айбек Йенсеканов с 4:2. А за третото място тушира Шого Уозуми (Япония) за 2:27 мин.

Владислав Методиев стартира с победа срещу Ланс Катчард (САЩ) с 6:2, но в следващия кръг падна от представителя на домакините К.Уилямс с 0:8.
После Методиев победи с отказване Елис Гури, наложи се над японеца Масаки Шикия със 7:1 и американеца П. Гонаридис с 2:0. А за отличието се пребори с Джон Вечер (САЩ) с 2:1.

Гури пък стартира със загуба от Йерулан Искаков (САЩ) с 2:11, след това обаче взе убедителна победа срещу мексиканеца Лейва Йепез с 8:0, а в следващата си среща с Владислав Методиев се отказа.

Илиян  Георгиев (75 кг) претърпя поражение в репешажите от бронзовия медалист от Мондиал 2014-а Бишек (САЩ) с 2:1. Преди това нашият национал започна с успех от Джек Фишер с 4:2 и загуба от Досджан Картиков (САЩ) с 0:11.

Днес на турнира стартират националите ни в свободния стил, а утре са жените.

Призьорите при класиците:
59 кг
1. Иво Ангелов (България)
2. Александар Костадинов (България)
3. Мирамбек Айнагулов (Казакхстан)

66 кг
1. Демеу Жадрайев (Казакхстан)
2. Алмат Кебиспаъев (Казакхстан)
3. Константин Стас (България)

71 кг
1. Михаел Хоокер, (САЩ)
дисквалиф. Кендрицк Сандерс, (САЩ)
2. Алец Ортиз, (САЩ)
3. Кеита Юда (Япония)

75 кг
1. Досджан Картиков (Казакхстан)
2. Максат Йережепов (Казакхстан)
3. Андрею Бисек, (САЩ)

80 кг.
1. Бен Провайсор, (САЩ)
2. Джо Пей, (САЩ)
3. Аскат Дилмукхамедов (Казакхстан)

85 кг.
1. Джордан Холм, (САЩ)
2. Джон Андерсон (САЩ)
3. Нурсултан Турсюнов (Казакхстан)

98 кг.
1. Йерулан Искаков (Казакхстан)
2. Кайлър Уилямс (САЩ)
3. Владислав Методиев (България)

130 кг.
1. Нурмакхан Тиналийев (Казакхстан)
2. Давид Арендт, (САЩ)
3. Ярод Трайс, (САЩ)