Германският спорт ще има своя нов Юлиан Нагелсман от следващия сезон. Настоящият треньор на РазенБалшпорт (Лайпциг) беше на 28 години, когато дебютира в Бундеслигата начело на Хофенхайм, и оттогава впечатлява с работата си.

От следващата есен в германския хандбал ще има по-млад треньор. Ярон Зиверт ще бъде на 26 години, когато застане начело на Берлинер Фюхсе. След края на настоящия шампионат „лисиците“ ще приключат работата си с 63-годишния Велимир Петкович.

За него наследник вече е определен Зиверт, който дори подписа договор. В момента 25-годишният берлинчанин е начело на втородивизиония ТУСЕМ Есен.

„Това беше мое предложение. С назначението начело на Берлинер Фюхсе Ярон затваря един кръг. Той направи първите си стъпки в хандбала в нашата юношеска школа, а сега ще стане треньор на първия ни отбор“, коментира мениджърът на „лисиците“ Боб Ханинг.

„В лицето на Ярон Зиверт получаваме млад, мотивиран и иновативен треньор. Въпреки възрастта си той работи с впечатляваща рутина“, допълни спортният директор Щуфан Кречмар.

„За мен като берлинчанин това е сбъдната мечта. Ще се завърна в клуба, в който израснах“, сподели Зиверт.