Световната шампионка в тройния скок на първенството за девойки до 20 години Александра Начева коментира постижението си. На шампионата на планетата в Тампере (Финландия) талантливата пловдивчанка скочи 14.18 метра, което й донесе златото. 

"Емоцията беше наистина неописуема. Всички чакахме със свити сърца. Всъщност тя се съмняваше, че ще успее", каза майката на победителката пред Нова телевизия. И определи Александра като "дете мечта".

"До медала се стига с много продължителни тренировки, с настоящия треньор съм вече около три години, явно неговите методи помагат. Ако знаех, че ще го скоча - щях да съм много по-спокойна. Като направих първия фаул бях притеснена, но после се получи. Работила съм доста за този медал. За това състезание нямах очаквания", коментира Начева.

"Очаквах резултат около 14 метра, това се видя на Европейското и на Републиканското първенство. Надявах се никой да не може да скочи около 14 метра. Aлекс надскочи себе си. Изненада ме с титлата, тъй като тя беше предвидена за след две години", каза треньорът й Стойко Цонов.

"Имам си тайни, методика, всяко състезание е различно, опира и до морално-волеви качества", продължи специалистът, който направи и Тезджан Наимова световна шампионка - на 100 и 200 метра за девойки през 2006 г. 

"Александра ще участва на Европейското за мъже и жени през август в Берлин. В хоризонталните скокове е различно, не е като на пистата, имаш си коридор и скачаш, пробваш възможностите си, тя може", добави Стойко Цонов.

Алекс каза, че участието й в Берлин ще е, за да провери собствените си възможности, а целта е място в Топ 12.