Търговска верига „Зора“ организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на каузата „Живот за Иво“, подпомагаща младия писател Иво Христов, определян за Българския Стивън Кинг. Повече от пет години младежът се бори с тежкото заболяване „Неврофиброматоза – тип 2“, което кара организма му да произвежда доброкачествени туморни образувания в централната нервна система. След всяка операция той наново се учи да ходи. При последния преглед в Германия е открит нов тумор в гръбначния стълб, за който се налага скъпа операция.

В турнира, който се проведе днес, участие взеха „Зора“, „Техномаркет“, „Технополис“, „Метро“, „Шенкер“, „Виваком“, „Теси“, „Ситискейп Архитектс“, „Бош“, Отбора на сърцето (съставен от известни личности, певци и др.), „Би Ти Ви“, „Канал 3“ и „Дарик радио“.

„Бизнесът е като спорта. Посвещаваш му се. За да печелиш, трябва да се бориш. Имаш поле за изява. Целиш се високо. Играеш за себе си, играеш за другите. Играеш честно. И точно като спорта, бизнесът не е самотно занимание. Трябва ти партньор, трябва ти отбор. И вече нищо не може да те спре. Затова поканихме наши партньори, конкуренти, приятели и медии на турнир на 6 април, защото когато нещо наистина събира хората, работата се превръща в удоволствие. И тъй като за нас удоволствието е кауза, подкрепяме „Живот за Иво“, обявиха от търговска верига „Зора“.

„Ситискейп Архитектс“ е победителят в турнира, след като във финалната среща се наложи с 2:1 над „Зора“. В срещата за третото място Отбор на сърцето победи „Би Ти Ви“ с 3:1.

„Турнирът протече в изключително приятелска и позитивна обстановка, липсваха типичните за футболните надпревари нерви. Всички участници са много доволни“, споделиха организаторите пред БЛИЦ.

Иво Христов превръща ежедневната си борба с болестта в изкуство. Той започва да пише книги. Предимно в стиловете хорър и трилър, затова е наричан Българския Стивън Кинг. Носител е на престижната „Вазова награда“. Получавал е също така „Будителска младежка награда за благородство и доблест“ и награда „Респект“.

Начини за дарение в подкрепа на Иво Христов
-Дарителска банкова сметка: 
BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов 
-Pay Pal: [email protected] - Иво Христов

Фейсбук страница: „ЖИВОТ ЗА ИВО