След изиграването на двубоите от 17-ия, предпоследен кръг на Държавното първенство по хандбал при мъжете, станаха ясни отборите, които ще се борят за четвъртото място в крайното класиране. Позиция, даваща право на участие в полуфиналните плейофи за титлата на Бълтария. Първите три тима отдавна са ясни. Въпросителната около тях е на кои места ще завършат „Чардафон” и „Добруджа”. Към момента са с равни точки - 26. Лидерите от „Локомотив” (Варна) са с пълен актив от 34 пункта, без загуба от началото на сезона. Драмата за заветното четвърто място ще се реши между  „ Фрегата” (16т) , „Пирин” (Гоце Делчев) (16т)  и НСА (14т). В последния 18–и кръг „Пирин” гостува в Габрово на „Чардафон”, а „Фрегата” играе у дома с последния в таблицата „Локомотив” (Горна Оряховица). 
„Студентите” от НСА могат да объркат сметките и да влязат в Топ 4. Водените от доц. Емил Аврамов хандбалисти имат един отложен мач срещу „Спартак” във Варна, който ще бъде на 23 април, а ден по–рано в морската ни столица  е срещата им от 18-ия кръг със сигурните победители от редовния сезон „Локомотив”.  

При две победи и загуба на „Пирин” от „Чардафон” НСА ще събере 18 точки, колкото ще има и „Фрегата”, ако победят в Бургас последните в таблицата. Заради преките двубои и головата разлика „ студентите”ще имат предимство за четвъртото място. Всичко окончателно ще стане ясно след две седмици когато се тегли чертата на редовния сезон. 

Определено обаче интригата в мъжкото направление я има и битката за влизане в плейофите ще бъде повече от сериозна между трите отбора с шансове към настоящия момент. 

Всички резултати от 17-ия кръг на „А”РХГ :
Спартак (Варна) - Чардафон (Габрово) 22:28 /11:15/
Локомотив (Горна Оряховица) - Пирин (Гоце Делчев)  24:34 /14:16/
НСА (София) - Фрегата (Бургас) 35:26 /15:14/
Левски (гр. Левски) - Локомотив (Варна) 0:10

Отложен мач от 11-ия кръг:
окомотив (Варна) - Пирин (Гоце Делчев) 29:20(14:10)
Осъм (Ловеч) - Добруджа (Добрич) 22:29(9:14)

При жените също става много завързано и драматично отново между три отбора. В момента се играят срещите от основната фаза на шампионата до която достигнаха четири тима. Два кръга преди края „Бъки” (Габрово) имат 6 точки, „Етър 64” (Велико Търново) са с 4, колкото имат и „Свиленград”. Без точков актив са „Ники спорт” (Сливница) и без шансове за достигане до „супер финала” за шампионската титла. Класиралите се на първо и второ място  играят за златните медали, а третия и четвъртия се подреждат според позициите и точките от основната фаза. В мачовете от 4-ия кръг „Етър 64” победи у дома „ Бъки” с 33:20,  в Свиленград домакините надвиха „Ники спорт” с 27:21. В програмата на 5-ия кръг на 22 април играят „ Ники спорт” и „Бъки”, а ден по–късно във Велико Търново е мача „Етър 64” и „Свиленград”.