Гюлетласкачът Ружди Ружди завоюва трета поредна световна титла в дисциплината, побеждавайки на първенството по лека атлетика за хора с увреждания в Дубай с резултат 12.25 метра.

Героят обаче втрещи всички с изненадващото си изказване, че не е доволен от представянето си. Ружди е амбициран да запише още по-силен резултат на параолимпийските игри в Токио 2020 и на следващото европейско първенство.

"Състезанието мина трудно за мен. Видно можех да се представя и по-добре и да имам по-силен резултат. Аз обаче имам рана, която може би ми попречи, за да се справя още по-добре. Слаб ми е резултатът и, честно казано, не мога да се радвам. Можеше да бъде по-добре", коментира пред bTV Ружди Ружди. 

"Никога не съм се отказвал, въпреки раната, която имам. Продължаваме. Близките и треньорът са плътно до мен и ми помагат в трудните моменти. Имах притеснения, че може и да не спечеля световната титла. Тренировките ми бяха много променливи – понякога се представях много добре, в друг случай – много зле. Не се отказах, исках да спечеля. Преди състезанието не мислех, че мога да стана световен шампион за трети път. Според времето и как се развие надпреварата, тогава вече имам ясни цели. Никога не съм казвал, че отивам за първо място или да спечеля. Просто отивам да се състезавам по най-добрия начин", продължи Ружди.

"Веднага след като спечелих, си помислих, че можех да бъда още по-добър. Хубавото е, че станах вече трикратен световен шампион, това ме радва. Много съм щастлив. За това нещо дойдох в Дубай. Хубаво е, че спечелих, обаче като резултат – не съм удовлетворен... Догодина, живот и здраве, очаквам най-голямото състезание – Параолимпиадата, а и европейското първенство. Там ще гледам да се представя по най-добрия начин", добави героят.