Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон Рея96" извади едногодишни входни визи за България на четиримата си сръбски колоездачи Александър Дукич, Драган Спасич, Игор Пайович и Горан Шмелцерович. Голямо съдействие за по-бързото решаване на проблема са имали служители от българското посолство в Белград, съобщи пред plovdiv24 изпълнителният директор на „царския тим" Йордан Зашев.

Така Алекс, Драго, Пайо и Шмелц ще могат спокойно да тренират и в Пловдив, и в родината си по време на своите ангажименти с националния отбор на Сърбия. Карето бегачи в момента е в Белград, където си вади нови съвременни паспорти, каквито са новите изисквания на сръбското правителство. Четиримата сръбски колоездачи все още не са подписали новите си договори с пловдивския клуб. Те обаче почти са се договорили с ръководството на "Цар Симеон Рея96" да остават в отбора и през новия спортно-състезателен сезон.

Александър Дукич, Драган Спасич, Игор Пайович и Горан Шмелцерович също имат желание да продължат да въртят педали за пловдивския клуб. Тези дни личният им мениджър Миролюб Кръстич-Кърле и шефовете на "Цар Симеон Рея96" ще уточняват някои детайли и условия по бъдещите им контракти.

Както е известно, другите двама сръбски бегачи, привлечени в началото на сезона от Железничар (Ниш) - Иван Рвович и Стахиня Ракичевич, вече са освободени от отбора. 19-годишните колоездачи не оправдаха доверието и не успяха да намерят място в представителния мъжки състав. Договорите на двамата младоци с "Цар Симеон Рея96" изтичат и няма да бъдат подновявани.

Иван Рвович и Стахиня Ракичевич досега бяха в пловдивския клуб с ранг на преотстъпени от Железничар (Ниш) само за отделни стартове. Вместо тях почти със сигурност ще бъде привлечен нов чужденец, най-вероятно също сърбин. /БЛИЦ