10 гимнастички взеха участие в днешното второто контролно състезание за националния отбор по художествена гимнастика индивидуално жени, което се проведе в залата на стадион "Раковски".

Победителка днес стана Биляна Проданова (ЦСКА)  пред Силвия Митева (Левски), Моника Минчева (Илияна), Филипа Сидерова (Алегро Търговище), Мартина Чавдарова (ЦСКА), Таня Цекова (Илияна), Габриела Кирова (Левски), Адела Димова (СК Левски Витоша), Сара Стайкова (Левски Триадица) и Нели Илиолова (СК Тракия).
Утре ще се проведе заседание на Управителния съвет на БФХГ, на което ще бъде определен броя на гимнастичките и състава на националния отбор индивидуално, както и точно кои от тях на какви състезания ще участват през тази година. На заседанието главният треньор Илияна Раева ще представи своята стратегия за националния отбор.
"Утре на заседанието на УС аз ще предложа брой на състезателките от националния отбор и стратегия за участието на турнирите от веригата Гран При и Световна купа според класирането на двете контролни. Тя ще бъде обсъдена от членовете на УС", каза Илияна Раева.