Доротея Вирер се превърна в последните две години в красивото лице на световния женски биатлон. И действително италианката впечатлява далеч не само с външния си вид. 29-годишната състезателка спечели през миналата година Световната купа, а през настоящия сезон е лидер в генералното класиране за Големия кристален глобус със стабилна преднина от над 100 точки пред пред втората в подреждането Хана Йоберг (Швеция).

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На завършилото в неделя Световно първенство в италианския зимен център Антхолц Доро Вирер бе във вихъра си, като спечели общо 4 медала (2 златни плюс 2 сребърни), като 3 от тях тя завоюва в индивидуалните състезания. Вирер стана шампионка в старта на 15 км и в преследването на 10 км, а освен това спечели сребро в масовия старт на 12,5 км и със смесената щафета на Италия.

Във всичките седем състезания, в които взе участие, италианката записа класирания в Топ 10. По време на женската щафета Вирер демонстрира нагледно на какво е способна с пушката в ръце. Стрелбата й от положение “прав” бе меко казано като по учебник - тя порази и петте мишени в страхотно темпо и камерата едва смогваше да покаже всичките изстрели. Феноменалното й представяне пък накара италианските треньори да се усмихнат.