Шведската хандбалистка Луисе Санд взе решение да прекрати кариерата си в средата на сезона, а поводът е изключително любопитен. Причината за решението на 26-годишната спортистка е намерението й да смени пола си.

В тази връзка Санд прекрати договора си с френския Фльори. През кариерата си до момента има над 100 мача за националния отбор на Швеция, с който има бронзов медал от европейското първенство през 2014 година.

„В последно време не се чувствах добре и знам причината. Родила съм се в грешното тяло. Животът е твърде кратък, за да не решиш проблем, който е по силите на съвременната медицина в Швеция. Много пъти съм си задавала въпроса: „Защо съм такава?“ Тъмнокожа, осиновена, лесбийка, а сега ще бъда и транссексуална. Предстои ми труден период, но се чувствам прекрасно, тъй като направих правилния избор за живота си. Цял живот съм се чувствала като Луи, а не като Луисе. Повече не искам да живея с омраза към себе си и в дискомфорт в собственото си тяло“, написа Санд на профила си в „Инстаграм“.