В може би най-трудното си излизане на състезание българският национален ансамбъл по художествена гимнастика изигра чисто първото си съчетание с обръчи и бухалки на Европейското първенство, което се провежда в Холон, Израел.

Тъжните момичета, които едва ли могат да мислят за друго, освен за своята колежка и приятелка Цветелина Стоянова, устояха на напрежението, на грешките на организаторите и изпълниха съчетанието си изключително професионално. Нашите момичета устояха и на натиска от страна на федерация и треньори да ги задържат в Израел, а да не бъдат до Цветелина.

Грациите ни излязоха с последен стартов номер, но вместо музиката по филма „Матрицата“, беше пусната друга музика. Ансамбълът започна съчетанието, но след това спряха и излязоха от килима.

Публиката обаче окуражи момичетата на Ина Ананиева и те се върнаха да изиграят съчетанието си. За обръчи и бухалки те получиха 18.000 точки, което им отрежда четвърто място във временното подреждане. Пред нашите момичета са лидера Русия, Беларус и Израел.

Организаторите допуснаха още една груба грешка - вместо да бъде заменено името при изписването на Цветелина Стоянова, беше сменено това на Цветелина Найденова.