Членът на Съвета на Международната федерация по лека атлетика и професор по биохимия Хосе Мария Одриасола определи скандалната Кастер Семеня като "чист мъж" по повод скандала със забраната й да се състезава при дамите.

Припомняме, че от IAAF опитаха да принудят южноафриканския хермафродит да намали с препарати нивата на тестостерон в тялото си, за да може да бяга при жените, определяйки настоящото състояние на Семеня като "нечестно предимство". Адвокатите й пък контрираха, че атлетиката по природа има високи стойности на тестостерон и не е виновна за нищо.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

"Не искам да правя други коментари, но от гледна точка на науката - тя е чист мъж. Даже има по-високи нива на тестостерон от някои мъже. Въведохме граница от 5 наномола на литър кръв, при положение, че нормалното е 2,5. Правилата са за всички, не само за нея.

Тестостеронът увеличава силата и издръжливостта. Ако някой спортист е с по-високи нива от нормалното, значи е взел допинг. А за нея защо да е различно? Припомнете си само лицата на конкурентките й. Те плакаха след състезанието, защото знаеха, че няма как да я победят", попита професорът.