Гимназиален треньор по баскетбол е бил зверски пребит пред училището, в което работи. Това става ясно от разпространено в социалните мрежи видео. Полицията обяви, че жертвата е била нападната от собствените си играчи.

Властите обявиха, че техен патрул е бил извикан пред гимназия „Малкълм Екс Шабаз“ в Нюарк (щат Ню Джърси) заради нападение над учител. Свидетели са идентифицирали човека като треньор на баскетболния отбор на училището.

След като са прегледали видеоматериалите, полицаите установили, че нападателите са играчи от тима, но имената им не са обявени, тъй като става дума за малолетни лица. В момента тече криминално разследване.

Winbet - победата е емоция! (18+)

От доклада става ясно, че тийнейджърите са се нахвърлили над треньора си, след като слезли от автобуса след гостуване на друг отбор. Жертвата е отказал да получи медицинска помощ.

„Детективите ни работят за установяване на причините. Всички идентифицирани участници в побоя ще получат криминални обвинения“, обяви шефът на полицията Антъни Амброуз.

Кметът на Нюарк Рас Джей Барака обеща, че виновниците ще бъдат наказани, тъй като подобни действия от страна на ученици няма да бъдат толерирани.