"Българи юнаци" мощно звучеше на Аерогара София, където днес се завърна световният вицешампион по таекуондо от Узбекистан Денис Димитров. Всички състезатели от неговия клуб "Херея" бяха дошли да посрещнат героя от игрите в Ташкент. "Рицарят", както му е прякора бе приятно изненадан от чакащите го на аерогарата. Той се завърна заедно с треньора Ангел Кирчев и останалата група от националния отбор, които взеха участие на световното първенство за кадети. България може да вземе още медали, тъй като световното първенство продължава и утре, когато ще се включат още наши таекуондисти.

Както вече знаете, Денис Димитров спечели сребърен медал в своята категория, след като по пътя до финала победи представител на домакините, на САЩ и на полуфинала отстрани състезател на Азербайджан. В битката за златото Денис показа уникална игра, но в крайна сметка спечели сребърния медал.

Това се случва само месец преди старта на ключови таекуондо първенства, които страната ни ще домакинства. Балканското първенство през септември/13-15/, което ще се проведе в гр.Самоков и най-елитния таекуондо турнир - сериите GRAND PRIX, на който 32-мата най - добри в света в олимпийските категории ще се впуснат в битки в средата на октомври в София, България.