Състезателката по колоездене Дагмар Лабакова е една от петте жертви, които бяха затрупани от лавина в планинския масив Дахщайн в Австрия. Голямата трагедия се допълва от факта, че това беше предсватбено пътешествие за чехкинята и нейния годеник Лукаш Радъл. Лабакова спечели популярност в спорта през 2010 г., когато спечели бронзов медал в дисциплината Омни на европейското първенство по пистово колоездене.

„Моят приятел поиска да се омъжа за него в австрийските Алпи. Това е невероятна изненада, тъй като не очаквах подобен ход. Оттогава се радваме на съвместно пътешествие из планините. Може да му се насладите на тази снимка“, написа Лабакова на профила си в „Инстаграм“.

На прекрасната приказка беше сложен трагичен край в неделя. Ладакова и Радъл се оказаха едни от петимата чешки туристи, които бяха затрупани от лавина на 2800 метра надморска височина.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Експедицията в Дахщайн. Времето до момента не беше добро и днес стигнахме само до хижата. Утре ще атакува върха“, написа Лукаш Радъл в „Инстаграм“ само ден преди трагедията.

Дагмар Лабакова беше поливалентен колоездач. Става е шампион на Чехия в маунтинбайка, шосейното и пистовото колоездене. През 2010 г. освен бронзовия медал от европейското младежко първенство на писта тя завърши и на четвърто място в шосейното колоездене.