Десетки са загиналите при стрелба и експлозии във френската столица Париж, a броят на жертвите се увеличава, съобщават от местната полиция. Експлозиите са били близо до стадион "Стад дьо Франс", където се изигра футболната контрола между Франция и Германия.

Предполага се, че са използвани гранати. Имало е и стрелба в ресторант, където мъж е открил огън с автомат "Калашников". Според американския новинарски канал, жертвите към момента може да достигнат и 60 души, макар че засега няма официални данни от полицейските власти. Не се съобщава и дали са задържани терористите.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е присъствал на мача и е бил евакуиран след експлозиите. Той е пристигнал по спешност в министерството на вътрешните работи, за да се запознае със ситуацията.

Предполага се, че експлозиите са направени от атентатори-самоубийци, които са се взривили на един от входовете на стадиона.

В същото време в Париж има и ситуация със заложници, като най-малко 100 души са пленени в концертна зала в центъра на града. В Париж има поне четири атаки, а броят на жертвите постоянно се увеличава.

Президентът Оланд е наредил да се затварят границите на Франция и да не се позволява на никого да влиза или излиза от страната. Не е ясно колко време тази мярка ще е в сила. Има нареждане за арести на всеки заподозрян из цялата територия на държавата.

След края на мача между Франция и Германия на "Стад дьо Франс" имаше паника сред феновете. Оттеглящи се хиляди привърженици от трибуните на стадиона бързо се върнаха по местата си, научили новината за убитите и експлозиите. След това се разбра, че самите охранители са оставили входовете на стадиона затворени, за да не позволят излизането на огромната тълпа по улиците на Париж и тя да стане цел на терористите.