Американката Мая Шибутани радваше феновете с изпълненията си леда. Заедно с брат си Алекс спечелиха два бронзови медала при танцовите двойки от олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018, а сега 25-годишната американка шокира всички с втора ужасна новина в рамките на една седмица.

Преди дни красивата фигуристка сподели, че е диагностицирана със страшна болест. В средата на декември на Шибутани е открит рак на бъбреците и тя се подложи на операция. Сега стана ясно, че туморът е злокачествен.

„Излезе патологичният анализ. Туморът, който ми беше отстранен успешно в събота, за съжаление е бил злокачествен. Това не беше новината, която очаквах. Радвам се, че болестта беше открита на в ранен стадии и операцията мина добре“, написа Шибутани в „Инстаграм“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Фигуристката призна, че е споделила толкова лична информация, за да прекрати възможните спекулации и слухове за здравословното й състояние.

„Ще се опитам да остана позитивна относно крайния изход на лечението ми. Ще се върна на леда още по-силна“, допълни американката.

Освен двата бронзови олимпийски медала, Мая и Алекс Шибутани имат едно сребърно и две бронзови отличия от световни първенства. Преди 10 години (през 2009 г.) двамата заеха второ място на световния шампионат за юноши, който се проведе в София.