Възпитаникът на пазарджишкото спортно училище и бивш републикански шампион по вдигане на тежести Павел Павлов е загиналият при вчерашната тежка катастрофа на пътя Пазарджик – Пловдив.

42-годишният здравеняк от село Главиница пътувал в посока Пловдив с повече от нормална скорост, когато на моста при река „Луда Яна” бил връхлетян от насрещно движещ се автомобил, каращ с превишена скорост. След сблъсъка Павел починал на място.

Двигателят на другата кола буквално беше "влязъл" при загиналия, разкриха пред репортер очевидци, пише "Пазарджишка Марица".

Водачът на другия автомобил – Александър Александров от Велинград e настанен в Интензивния сектор на МБАЛ – Пазарджик. Той е с руптура на тънко черво и през нощта е бил опериран. Все още е в тежко състояние, но под активно наблюдение в отделението. Александров има и счупване на ключицата, което според медиците, на този етап е най-малкият му проблем.

Хората в село Главиница, откъдето е загиналият Павел Павлов, са потресени от случката. Те разказват, че Павката никога не е злоупотребявал с физическите си качества. За последно е работел към Винпром Пещера. Имал и семейно магазинче за продажба на риба в началото на селото. Той оставя жена и дете.