Олимпийската медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова организира изключително събитие в родния си град Пазарджик. На 28 април в зала „Маестро Георги Атанасов“ се събраха десетки желаещи да видят част от елита на българския спорт в първата спортна конференция „Искам да съм като тях“.

Рени бе в ролята на водеща, а нейни и гости на публиката бяха феноменът в плуването Антъни Иванов, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, състезателят по джудо и самбо Атанас Джамбазов и едно от момичетата от новия ансамбъл по художествена гимнастика Теодора Александрова. Първоначално трябваше да присъства Невяна Владинова, но неотложно пътуване в чужбина провали намеренията й. Така на поканата се отзова Теди Александрова, която дори с контузия и специален ботуш на крака уважи гостите в залата в Пазарджик.

Сред присъстващите бе най-успешната треньорка в най-новата ни история в художествената гимнастика Ина Ананиева. „Благодаря на Рени за поканата. Изключителна чест е за мен да бъда тук сред вас. За нея мога да кажа само хубави неща. Тя бе моята дясна ръка, тя бе стожер на ансамбъла, с който постигнахме толкова много успехи. Радвам се, че продължава да се развива и след края на кариерата си“, каза Ина Ананиева, която донесе абсолютна световна титла на България от Измир през 2014 година и бронзов олимпийски медал в Рио през 2016 година.

Представител на министерството на спорта бе Татяна Стоянова, на събитето присъства кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Водещата Рени Камберова бе облечена в стилна синя рокля от модна къща „Анже“. Събитието продължи нас един час и половина и се превърна в приятен и на моменти доста шеговит разговор между едно от „златните момичета“ и гостите й.

Особено забавно бе, когато Рени попита гостите какво си спомнят от детството си и как са направили първите си стъпки в спорта. Водещата се пошегува с Теди какво си спомня едва отпреди 2-3 години, тъй като тя в момента е на 16 и не са минали много години от нейното детство. Четиримата гости бяха откровени и дълго отговаряха на въпросите - как са започнали да спортуват, какво ги мотивира, какво ги кара да продължат в трудни моменти, имали ли са провали и какви са мечтите им.

Елица Янкова бе донесла със себе си бронзовия олимпийски медал, който спечели в Рио де Жанейро. Докато разговорът течеше карикатурист изработи страхотни шаржове на гостите, които получиха за подарък. Ренета Камберова се бе подготвила и с още изненади за гостите си.

„Час и половина след конференцията ми се обади една дама, която ми каза – Рени, моят син иска да стане плувец като Антъни Иванов... Ето това бе причината да организираме това събитие, да покажем на децата колко е важен спортът и колко врати може да отвори пред света“, каза Рени, която от няколко месеца е председател на сдружението „Пазарджик спортува“. Тя благодари на общината за помощта и специално на кмета Тодор Попов и обеща, че и занапред ще има още подобни събития.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ