Веселин Живков завърши седми в бягането на 100 метра от олимпийския младежки фестивал в Унгария. Веселин Живков се нареди на седмо място във финала на момчетата в 100-метровия спринт на продължаващия втори ден в унгарския град Гьор Европейски олимпийски фестивал.

В спортната гимнастика България е на 18-о място отборно от 28 участващи държави. След състезанието на земя Дейвид Хъдълстон прекъсна своето участие поради травма , получена по време на тренировките.

За останалите уреди, нашият отбор се представляваше от Мартин Мишев (50) и Георги Иванов (42). Момчетата играха много съсредоточено, като преминаха през различните уреди равномерно и без груби грешки.

Въпреки контузията, силното изпълнение на Дейвид беше оценено от съдиите и с пета оценка той ще участва на финала на земя. Утре в отборната надпревара ще се включат и момичетата – Рая Ранчова, Рая Апостолова и Десислава Маслева, припомня bgolympic.org.

При джудистите в кат. до 50 кг Любослав Григоров завърши на 5-о място като загуби от турския представител в битка за бронза. Горан Козарев кат. до 55 кг се нареди седми след две чисти победи над представителите на Андора и Латвия, но загуби от европейския шампион за 2017 от Турция. Утре ще участват Марк Христов в кат. 66 кг, Григор Григоров кат. 60 кг и Габриела Димитрова – 48 кг.

В индивидуалната надпревара на колоезденето по часовник българите заеха следните места Преслав Балабанов е 67-и, Йордан Петров 70-и и Гавраил Стефанов 76-и.

В плуването на 50 метра свободен стил Иван Алмаджиев завърши 28-и, а Павел Банчев 30-и.