Дългоочакваното пристигане на волейболната звезда Владо Николов във „Фермата“ най-накрая се случи и той вече е част от шоуто. Спортистът е сред тримата гост-звезди от миналия сезон, които живеят с участниците тази седмица със специална мисия – да изберат един от настоящите играчи, който да получи амулет срещу елиминационен дуел.
 
Още в първите минути от престоя си във „Фермата“, Владо използва интереса на сприхавата Христина към него, за да й сподели своите познания по въпрос, който често я кара да избухва – твърдението на помака Нури, че в България не е имало Османско робство, а само Османско присъствие.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)
 
Оказа се, че мнението на Владо доста се припокрива до твърденията на мюсюлманина. Той сподели, че е изчел огромно историческо книги и сподели с Христина и останалите присъстващи на масата какво е научил от тях.
 
По думите му, от момента, в който Империята ни е завладяла и през следващите 350 години, в България се е живяло добре. Причината е, че прадедите ни са имали работа и достъп до огромен пазар. С началото на упадъка на Империята обаче местните владетели започнали да издевателстват над населението на верска основа.
 
„Комунизмът за 45 години почти изкорени православието. Ако Османската империя е искала да репресира българското население и да ни промени религията, е щяла да го направи много лесно. Просто не е искала. Аз съм патриот, но наистина има различни гледни точки“, обясни Владо Николов на Христина и останалите участници.