Кой най-бързо ще преодолее 48 етажа в най-високата сграда в центъра на София? За втора поредна година в "Милениум център" ще се проведе вълнуващото състезание "OББ Vertical Run". 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, 1012 стъпала и 190 метра денивелация – това е нестандартното трасе, което трябва да преодолеят участниците в надпреварата.

Точно в 17:00 часа на 12 ноември (вторник) 300 атлети ще премерят сили по стълбите на емблематичната сграда.

След успеха на първото издание на "OББ Vertical Run" през 2018 г., тази година нетрадиционното състезание отново ще даде възможност за изява на екстремните бегачи, които ще бъдат разпределени в три категории. В категория "Pro" на старта ще застанат професионални състезатели, сред които звездите Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова, а непрофесионалистите ще премерят сила в "Open". "Team Blue" e запазена за служители на KBC Груп в България. За призьорите във всяка отделна група са предвидени парични награди, а завършилите в челната десетка ще получат предметни награди. 

Всички желаещи могат да се регистрират на следния линк. Само 2 дни след старта на записванията броят на желаещите надхвърля 100. За участниците няма ограничения, свързани с възраст или опит. Важно е единствено желанието, мотивацията и доброто настроение. 

"OББ Vertical Run" очаква и нетрадиционни бегачи, които ще се включат за забавление. В миналото издание на състезанието силно впечатление направиха най-младата и най-възрастна участничка, Еланда Джоунс (9 год.) и Бойка Арсова (68 год.), която е баба на Еланда. Един смесен отбор – на баща с едва 9-месечния му син обра овациите на всички присъстващи. Най-младият участник Преслав Кръстев се състезава в ръцете на баща си Александър Кръстев.