"Арена Армеец" се подготвя ударно за "Нощта на скоковете". Денонощна работа на екипите по организацията на финалния кръг от Световния шампионат по мотокрос – фристайл тече в столичната зала вече втори ден. 

Най-добрите състезатели в света заслужават и перфектни условия, за да покажат на 14 декември майсторство в скоковете с мотоциклети. Над 1200 кубика пръст ще бъдат положени в залата, десетки бали със слама са подготвени за покриване на критериите по организацията за събитието. Вече са готови боксовете за моторите, положена е специална дървена настилка върху пода и се работи по изграждане на рампите. Както е известно, 12 пилоти от Германия, Австралия, Чехия, САЩ, Испания, Франция и Италия ще участват. Публиката ще види някой от добре познатите имена като Петър Пилат, Ханс Акерман, Бриис Изо, така и съвсем нови за България  топ фристайл звезди като Пат Боуден и Адам Джоунс и новото попълнение в листата - Марк Пиниол. Не малко носители на отличия от Световния шампионат по мотокрос фристайл и големите фриистайл серии като Нитро Сиркъс и Екс Геймс също ще покажат умения пред зрителите в "Арена Армеец". Две нови рампи, от общо седем, които очакват състезателите със сигурност ще оставят без дъх феновете в залата. 

Вратите на "Арена Армеец" ще бъдат отворени в съботния ден от 17:00 часа, а състезанието започва в 19:00 ч. Молбата на организаторите от Българска федерация по мотоциклетизъм е да не се чака последния момент за влизане в залата и заемане места по трибуните. Билети все още има и може да се закупят от eventim.bg и тяхната разпространителска мрежа, както и на касата пред залата (работното й време е от 09:00 до 17:00 часа).

Red Bull атлетите Люк Акерман и Матю Ребо ще бъдат специални гости в "Нощта на скоковете". Първият е не само най-младият германец, изпълнил задно превъртане с мотор, но е и сред най-обещаващите изгряващи таланти във FMX спорта, на когото е предричано бляскаво бъдеще. Роден на 6 януари 1998 г. в Мюлхаузен, Германия, на 21 години Люк има зад гърба си титли като "Най-младият мотоциклетист на всички времена, направил двоен back flip", "Най-доброто някога финиширане на немски състезател в Red Bull X-Fighters", когато през 2014-та става четвърти. 2018-та година Люк Акерман е и най-младият FIM Eвропейски FMX Шампион в "Нощта на скоковете". 

Карането на мотоциклети е в кръвта на фамилия Ребо от поколения. Следващ семейната традиция, Матю Ребо се качва на мотоциклет още на 4 години. Вроденият му талант го прави успешен пистов състезател, но страстта му към фрийстайл мотокрос трикове и превъртания е определяща в кариерния му път. През 2008 година става шампион на престижното състезание Red Bull X-Fighters в Мексико. През 2011 претърпява инцидент и остава извън сезона за цяла година, но оттогава Мат наваксва изгубеното време като ни изненадва все повече.

Люк Акерман: