Лидерът в световната ранглиста в скуоша Амр Шабана от Египет е поставен под №1 на световното първенство с награден фонд 215 000 долара, което започва на 13 октомври в Манчестър. Шабана се цели в четвърта световна титла, информира racketi.com. При дамите турнирът е с награден фонд 115 000 долара и първа в схемата е Никол Дейвид от Малайзия.

Останалите поставени при мъжете в Hi-Tec World Championships са №2 Грегори Готие (Франция), №3 Джеймс Уилсторп (Англия), №4 Рами Ашур (Египет), №5 Дейвид Палмър (Австралия), шампионът от 2004 година Тиери Линку (Франция) - №6, Карим Дарвиш (Египет) е седми, а осмото място в схемата е за представителя на домакините Ник Матю.

Най-нещастен след обявяване на 48-те директно влизащи в схемата беше втората ракета на Холандия Дилан Бенет (на снимката). Първоначално роденият на 17 септември 1984 г. скуошист влизаше в схемата. След това обаче организаторите дадоха "уайлд кард" на англичанина Том Ричардс и №50 в ранглистата Бенет изпадна, за да бъде първи поставен в квалификациите на световното. Полуфиналистът от последния турнир в Тилбург се надява някой да се откаже, за да се върне в основната схема. /БЛИЦ