Новият президент на федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев се съгласи да бъде възстановен международният турнир "Варна". Самият Йовчев също ще участва в състезанието, което е месец преди световното първенство в Лондон (индивидуално и отборно).

"Има решение на новия управителен съвет на федерацията за възстановяване на международния турнир във Варна. Чакам Йовчев във Варна другата седмица за да уточним всички подробности. Турнирът ще е през септември - месец преди световното Лондон (12-18 октомври). Там ще видим на кое място сме, за да се коригираме за следващата Олимпиада.

Във Варна очакваме да дойдат по-силните гимнастици предвид подготовката им за световното. В случая ще помогнат връзките на Данчо. Надяваме се да има блясък в зала "Конгресна" на Двореца. Данчо вероятно ще играе във Варна. Той не се е отказал официално. Първото му състезание за 2009 е през април - европейско индивидуално и на отделни уреди в Милано от 2 до 5 април", обясни Тодор Тодоров, който е директор на мъжкото направеление във федерацията за "Варна-спорт"./БЛИЦ