COVID-19 продължава да не показва никаква милост. Заразата минава през целия свят като опустошителен ураган и не спира да отнема животи. Хора умира сами, а семействата им не могат да им направят достойно погребение. Поредните две жертви на коронавируса са двама испански спортни журналисти.

Единият от тях е умрял в страшни мъки. Става дума за Хосе Мария Кандела, наричан Чема. Той е работил за Испанското национално радио и е отразявал изявите на любимия си Атлетико (Мадрид). Тялото му е открито от 17-годишния му син в 1:00 часа след полунощ на 20 март. Часове по-рано е говорил с брат си и се е оплакал, че се чувства изключително изтощен и не може да диша.

Winbet - победата е емоция! (18+)

От близо една седмица Чема е имал оплаквания, но така и не е бил тестван за коронавирус, въпреки че е имал всички симптоми, но без висока температура. Системата за взимане на проби в Испания е по-различна, но все пак на 20 март е трябвало да му бъде направен тест. През юни Хосе Мария Кандела е трябвало да навърши 60 години.

Освен него от COVID-19 е починал и ветеранът на спортната журналистика Томас Диас-Валдес. Той бил на 78 години. До 1990 г. е отразявал световните първенства по футбол за спортния в. „Ас“. След това създава специализираните списания „Топ Ауто“ и „Топ Мотор“. Самият той като млад е бил състезател на аматьорско ниво в моторните спортове. След това взима под крилото си младия и неизвестен Анхел Нието, който след това ще стане легенда на мотоциклетизма с 13 световни титли и общо 90 победи в класовете до 50 и 125 куб. см.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!