Българските борби завършиха с два бронзови медала на европейското първенство за младежи до 23 г., което се проведе в унгарския град в Сомбатели.

В последния ден на първенството Тихомир Димитров стигна до отличието в кат. до 66 кг на класическия стил, след като в малкия финал надделя над Александър Журканс (Латвия) с 5:3.

На старта в категорията националът загуби от бъдещия шампион Роман Папурковски (Полша) с 0:9, но в репешажите се наложи над Назан (Италия) и продължи в спор за медала.

Йоан Димитров (85 кг), другият ни представител в неделя, който имаше шанс да вземе медал, загуби решителната схватка от грузинеца Гобадзе с 4:6 и остана пети.

Националът започна с победа срещу беларусина Кирил Маскевич с 11/2, преодоля литовеца Станкевичус с 5:1, а на полуфинала бе спрян от руснака Юсупов с туш.

Другите двама българи загубиха рано. При 75-килограмовите Росиан Дермански стартира с успех срещу Лука Дариози (Италия) с 4:1, но после бе туширан от Бордийю (Беларус). В кат. до 130 кг Атанас Севриев претърпя поражение от беларусина Рудаку с 0:8 и също приключи участието си.

Преди това Миглена Селишка (48 кг) спечели бронз при девойките.