Сноубордистката Александра Жекова се нареди на десетата позиция в тазгодишното издание на класацията "Спортист на годината". Както винаги, Сани беше много емоционална и позитивно мислеща.

"За мен е истинска чест да бъдат сред най-добрите спортисти на България. За мен този приз значи много. Зад тези успехи стои работата на много хора, които ежедневно мислят и насочват енергията си за нашите мечти", коментира Жекова. 

"Благодаря на министерството на младежта и спорта, които за толкова години успяха да поддържат нашия спорт, благодаря на федерацията. Благодаря на нашето семейство. Благодаря на всички тези хора, които дават своя принос за българския спорт. Виждам, че тук повечето хора са млади и искам да им кажа да вярват в успеха и той ще дойде", добави Сани, която записа шесто място на Олимпиадата в Пьонгчанг.

"Четвъртата ми олимпиада беше и най-трудната за мен. Имах много високи цели. Предизвикателството беше сериозно и заради контузията, която получих преди Игрите в Пьонгчанг", каза Жекова.

"За мен е голяма гордост, че постигнах успехи в сноуборда. Сега важното е да подкрепим талантите, да ги изградим като силни и устойчиви личности, способни да донесат още радост на България", добави сноубордистката.