Българският ансамбъл се завърна в София, след като през уикенда спечели един златен и два сребърни медала на турнира по художествена гимнастика Гран При в Москва. Възпитаничките на Ина Ананиева станаха шампионки в многобоя за втора поредна година и спечелиха сребро на финалите на пет ленти и на два обръча/три чифта бухалки. Грациите бяха посрещнати с много цветя на летище София.

"Сега сме много щастливи, но преди началото на състезанието бяхме притеснени, тъй като имахме доста несполучлива тренировка, която за първи път от четири години виждам. Момичетата успяха да излязат от тази ситуация, мобилизираха се и наистина и в трите дни играха без грешка. С всички, които говорихме, казаха, че съчетанията са изключително сложни, атрактивни, харесаха ги, но има още какво да работим", каза Ананиева при завръщането на отбора.

"Съчетанията на Русия също са много сложни. Те допуснаха доста груби грешки в многобоя, а на финалите не успяхме да ги гледаме, защото играхме непосредствено преди или след тях", добави Ананиева. Ансамбълът ще проведе лагер на "Спортпалас", след което ще участва на Световна купа в Лисабон (Португалия) от 18 до 20 март.