Председателят на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова и олимпийската ни медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова посетиха село Цапари, Битоля, в Република Македония на Архангелова задушница, като част от родната делегация. На българското военно гробище край селото за поредна година се проведе възпоменателен ритуал с отдаване на почит към загиналите нашенски войници и офицери по време на Първата световна война. 

В църквата "Св. Георги", в чийто двор се намират единствените запазени седем паметника на загинали български офицери, бе отслужена панихида. От името на българската делегация д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова засвидетелстваха уважението си с дар за храма – икона на Свети Георги, която беше приета с голямо удовлетворение.

Любопитна бе срещата между военния аташе на Великобритания подп. Андрю Лейтън и Рени Камберова. Той успя да разпознае успешната ни спортистка и дори я помоли за автограф, след което последва емоционален разговор помежду им, от който стана ясно, че дъщерите на британеца са гимнастички в Англия и са почитателки на българските златни момичета.

Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова много скоро ще дадат старт на съвместен национален спортно-образователен проект - "Мисия Спорт На Любимите Герои", като на този етап е ясно, че иновативната им спортна кампания ще тръгне от Плевен и Пазарджик и ще е насочена към най-малките.

"Златното момиче" Рени Камберова е изключително активна и след края на състезателната си кариера. Както е известно, красавицата се зае с управлението на спорта и дейностите, свързани с него, в община Пазарджик. Именно Камберова е и най-младият почетен гражданин на Пазарджик. 

И вчера Рени имаше вълнуващи преживявания. Грацията също присъства на представянето на автобиографията на Христо Стоичков, като не пропусна да си направи снимка за спомен с легендата.