"Златното момиче" на България Ренета Камберова, която е председател на асоциация "Пазарджик спортува", и д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", дават старт на нов национален спортно-образователен проект. Той е насочен към деца от възрастовата група 7-11 години (1-4 клас).

"Резултатът от сутрешното кафе с д-р Денислава Ангелова - общ национален спортно-образователен проект, който ще обхване деца от възрастова група 7-11 години (1-4 клас). Страхотно изживяване очаква стотици малчугани. Нямам търпение", сподели Камберова след срещата си с д-р Денислава Ангелова, публикувайки тяхна обща снимка. Двете позират на фона на паметна снимка, запечатала "златните момичета" с бронзовите медали от Олимпиадата в Рио де Жанейро. 

Неотдавна Рени Камберова подкрепи проекта на асоциация "Докосни дъгата" и ММС "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г. Обединени от това, че спортът трябва да бъде задължителен елемент в пълноценния живот на младите хора, обичаната българска гимнстичка и д-р Денислава Ангелова продължават съвместната си дейност, като на този етап е ясно, че иновативната им спортна кампания ще тръгне от Плевен и Пазарджик. Подробностите предстои да бъдат обявени на специална пресконференция.

Преди година Ренета Камберова оглави спорта в родния си Пазарджик. "Златното момиче" от ансамбъла по художествена гимнастика, който спечели световна титла, бронз на олимпиадата в Рио 2016 и още купища медали от най-елитните турнири в света, е председател на организацията „Пазарджик спортува“, която само за няколко месеца преобрази спортния живот на града. Наскоро красивата грация проведе при голям успех и инициативата "Спорт за всички - "Без оправдания".

Асоциация "Докосни дъгата" и Министерство на младежта и спорта пък от няколко месеца работят над проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който участват младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна. Само преди броени дни водещите футболни клубове у нас и асоциацията казаха "Да на спорта, не - на агресията". Това се случи по време на откриването на третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия".