23-годишен мъж се бори за живота си. Той е настанен в болница с много сериозна травма на мозъка и е поставен в изкуствена кома. Това е резултатът от зловещо падане с мотор. Ужасяващият инцидент се е случил през уикенда по време на състезанието по мотокрос за Гран При на Ломбардия.

Литовският състезател Арминас Ясиконис е откаран в болницата в Кремона с хеликоптер. Лекарите временно са успели да стабилизират състоянието му. Ясиконис е претърпял тежкото падане по време на второто състезание от най-мощния клас в мотокроса – MXGP.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

“Арминас Ясиконис е поставен в изкуствена кома при настаняването му в болницата. Това е предприето заради сериозната травма на мозъка, която е получил. Ситуацията е много тежка, а всички в отбора и неговото семейство са изключително силно притеснени. Няма какво повече да допълня. Всички се надяваме на позитивни новини от клиниката. Държим постоянна връзка с лекарите от италианската болница, но и с изключителни специалисти от Инсбрук (Австрия). Благодаря на всички, които изразиха своята подкрепа към Арминас и неговото семейство“, заяви Анти Пирьонен, който е мениджър на отбора на Ясиконис.